יום שישי, 5 באפריל 2013

עוגת שוקולד קוקוס הכי קלה והכי טעימה ביקום































על העוגה הזאת פינטזתי במשך חודשיים עד שהגעתי להכין אותה , ככה זה שצריך לפעמים לדחות סיפוקים זה מאוד קשה, העוגה הזאת בהחלט כיכבה אצלנו בבית בילדות בגירסא הפחות טבעונית שלה, אז חיפשתי מתכון של עוגת שוקולד בסיסית שמצאתי באתר אנונימוס והוספתי לזה את הציפוי שוקולד ואת שבבי הקוקוס

המתכון: חומרים : 
2.5 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר (השתמשתי בסוכר קנים) אורגני
שקית אבקת אפייה 
4 כפות קקאו של kahan או van houten ההולנדי 

כפית שטוחה מלח
2 כפות חומץ
½ כוס שמן מזולה 
כף תמצית ווניל (מעדן טבע מרקט – pure vanilla extract)
2 כוסות מים חמים

מערבבים את כל החומרים היבשים – קמח , סוכר , קקאו, אבקת אפייה ומלח
בנפרד מערבבים, שמן , תמצית ווניל מים וחומץ 
מוסיפים לחומרים היבשים ומערבבים הכל יחד למרקם חלק ואחיד. 
מעבירים לתבנית משומנת בשמן מזולה, אופים 20 דקות או עד שמכניסים קיסם (השתמשתי בצ'ופסטיק) למרכז והוא יוצא יבש. 

לציפוי שוקולד- 70% של שוקולד מריר משובח (השתמשתי ב- 2 חפיסות של שוקולד עלית מריר ) 
עם מעט חלב סויה אלפרו

מעל המון המון שבבי קוקוס 
העוגה הכי טעימה שהיא חמה וגם בכל מצב צבירה אחר 




תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

אחלה מתכון.
הנה כמה שינויים/תוספות שהוספתי.
במקום חלב סויה, להמיס את השוקולד לציפוי עם נוזל קוקוס, כראוי לעוגת שוקולד קוקוס.
הוספתי 2 כפיות סודה לשתייה.
הוספתי בננה/2 מרוסקות לבלילה.
יצא עוגת שוקולד, קוקוס, בננה, למי שאוהב.