יום שישי, 19 באפריל 2013

מה לעשות עם כף פריזאית ואבוקדו ? ולקינוח, ארטיק אבוקדו ובננה

 
מי לא אוהב אבוקדו? טוב יש כאלה, זה בטוח, אבל הפרי הזה כל כך השתרש חזק בארץ שאנשים ממש בטוחים שהוא נולד כאן, האמת שבארץ יש רק כעשר זנים של אבוקדו לעומת יותר מ- 900 זנים שיש ברחבי העולם, לא להאמין נכון? אין ספק שאבוקדו זה פרי ממש טעים ואפשר לעשות איתו המון. 
בונוס נוסף שאנחנו מקבלים מהפרי האקזוטי הזה, ניחן בעוד סגולות, הוא מגן על הלב מפני התקפי לב ועל הערמונית מפני סרטן. הוא עשיר בנוגדי חמצון, בחומצה פולית, בסיבים תזונתיים, באשלגן ובעיקר בשומן חד בלתי רווי, המסייע לשמירה על הכולסטרול הטוב בגוף. ;)

ועכשיו רעיון שיצא לי ליישם בסלט אבוקדו הבא, וכדאי שתנסו זה פשוט כל כך להכנה וכל כך טעים 
אז כל מה שצריך זה כף פריזאית , בטח יש לכם כזאת זרוקה במטבח שהשתמשתם בה מתישהו להוצאת כדורי גלידה יפים, אם לא אפשר להשיג ממש בזול בחנויות לכלי בית שנמצאים בכל שוק , אני מצאתי את שלי ממש מזמן בשוק הכרמל ועלה לי פחות מ- 10 ש"ח. אז כדאי לכם להשיג לא רק לסלט הזה אלא לסלטי פירות (מלונים ואבטיחים ועוד....)

אז הנה המתכון שקראתי לו "סלט כדורוני אבוקדו" שמתאים כתוספת ארוחת בוקר , לבראנץ' או סתם לנישנוש שחשקה נפשכם באבוקדו. 

המצרכים הדרושים לסלט: 
2 אבוקדו בשלים (השתמשתי למתכון באבוקדו מסוג "האס") 
2 עגבניות 
1 בצל סגול או 1 פלפל ירוק חריף מנוקה מגרעינים (או שניהם) 
חצי לימון
עלי פטרוזליה קצוצה או כוסברה או שניהם. 
מלח פלפל לפי הטעם
ומעט שמן זית (לא חובה) 

בתוך קערית חותכים לקוביות בצל סגול , 2 עגבניות , מנקים את הפלפל הירוק החריף מגרעינים (זהירות לא לשפשף את העיניים) , פורסים גם לקוביות / רצועות מערבבים את הירקות ביחד.
חותכים אבוקדו בשל לשני חצאים , מוציאים את הגרעין, לוקחים כף פריזאית ומתחילים להוציא מבשר האבוקדו כדורים, עם הכף הפריזאית זה מאוד קל לביצוע. מוסיפים את כדורוני האבוקדו בזהירות לסלט , לוקחים חצי לימון וסוחטים מיץ לתוך הסלט, ומתבלים עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומקשטים עם מעט פטרוזיליה קצוצה. את הסלט הזה לא מערבבים , פשוט אוכלים עם כף גדולה.
בתיאבון ;)




ולקינוח , עוד אבוקדו 
לאמיצים שבניכם ואלה שאוהבים לנסות כל מיני דברים חדשים מומלצת דרך נוספת להכנה של אבוקדו , קרטיב אבוקדו ובננה. 
וזה דורש ממש מינימום מאמץ 

*** מה שדרוש זה מתקן לקרטיבים הכי פשוט שיש (משיגים בכל דבר בדולר) 

ומצרכים: 
1 כוס מים מזוקקים / מינרליים 
2 אבוקדו בשלים אבל לא מושחרים לשים לב. 
2 בננות בשלות (איך יודעים הבננות מנוקדות בנקודות שחורות והיא ממש ממש מתוקה בפנים) 
מיץ מ- 1 לימון או ליים
קומץ של מלח ים גרוס 

את כל המצרכים שמים ביחד בתוך בלנדר עד שמתקבלת תערובת חלקה, ושולחים לפריזר לפחות ל- 24 שעות לפני ההגשה. 

בתיאבון ;) 






ועוד קצת אבוקדו , לאוהבי ההומור השחור ;)




תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

איפה משיגים תבניות כאלה יפות לארטיקים?

ותודה על המתכון המקורי :)