יום שישי, 12 באפריל 2013

חוגגים יום עצמאות טבעוני



השנה חוגגים את יום העצמאות ללא בשר, ללא ביצים וללא חלב !!!!
אני אישית גם לא חוגגת עם מנגלים , פשוט לא סובלת את הריח של העשן בפארקים, אני אוהבת לנשום אוויר נקי.  
בכל זאת , למי שכן חוגג עם המנגלים ורוצה למנגל עם מטעמים טבעוניים , אני מעלה קצת כמה מתכונים שגם לכם יהיה מה להשוויץ , ללא דיכוי קבוצה אחרת , הכוונה היא לבעלי החיים.
רק לתזכורת קצרה ביום הזה  בתקופה הזאת שבין פסח ובין יום העצמאות (כמה אירוני ששני החגים האלה שמסמלים יותר מהכל שחרור וחופש מדיכוי) עולה  צריכת הבשר,  המשמעות של זה יותר ביקוש לבשר וכמובן יותר ייצור, כלומר, יותר בעלי חיים "מיוצרים" עבור תעשיית הבשר, כאשר גזר דין מוות תלוי מעל ראשם, ובסופו של דבר כמובן מעונים ונרצחים. החיים של כולם, ללא יוצא מן הכלל, עוברים בתנאי מאסר. האם נוכל לחגוג בלב שלם את המשמעות של  העצמאות שלנו?



טופו אששששששששששש

חבילה של טופו מוצק / סייטן (לחתוך לקוביות גדולות) 
סלסלת עגבניות שרי 
סלסלת פטריות שמפיניון ואפשר גם פטריות פורטובלו 
ירקות נוספים לבחירה : פלפלים בכל הצבעים (אדום , צהוב , כתום , ירוק) 
, חציל , בצל , ועוד...



למרינדה 1
1/3 כוס רוטב סויה 
1 כף פפריקה מתוקה 
2 כפיות פלפל שחור 
כפית מלח 
כפית אבקת שום 
כפית אבקת בצל 
כפית אורגנו יבש 
כפית טימין יבש


למרינדה 2 :
1/3 כוס רוטב ברביקיו (טבעוני שלא מכיל חלבון ביצים דבש וכו' ) 
1/3 כוס סוכר חום 
אבקת צ'ילי 
שבבי צ'ילי 
3/4 כוס מיץ תפוזים 
מלח ופלפל 

למרינדה 3:
1/4 כוס שמן זית 
1/4 כוס מיץ לימון 
1 כפית בזיליקום
1 כפית טימין
1/2  כפית פפריקה מתוקה 
1/2 כפית אבקת שום 
1/2 כפית אבקת בצל 

למרינדה 4:
כף שמן זית 
1/4 כוס מיץ לימון 
2 שיני שום כתושות 
2 כפות כוסברה קצוצה 
2 כפיות אבקת צ'ילי 
1/4 כפית פלפל קאיין (חריף מאוד) - לא חובה 
מלח ופלפל לפי הטעם 

למרינדה 5
3 כפות שמן זית 
3 כפות מיץ לימון טרי 
3 שיני שום כתושות
1 כף בזיליקום טרי 
1 כפית טימין טרי 
1 כפית טרגון טרי 
1 כפית רוזמרין טרי 
1/2 כפית מלח 
1/4 כפית פלפל שחור 

הכנה

מערבבים בקערה את חומרי המרינדה. חותכים את הטופו לקוביות בגודל 2 סנטימטר ומשרים בקערת המרינדה שעה לפחות . משפדים את קוביות הטופו , את הפטריות וצולים על הגריל כ- 10 דקות. 



קלחי תירס ברוטב שום ועשבי תיבול 
4 קלחי תירס טריים / או קפואים , מלח
לרוטב: מלח פלפל שחור טחון / 2 שיני שום כתושות / 2 כפות שמן זית / 1 כפית עלי תימין 
מניחים כל קלח על יריעת עלה חסה / אם התירס טרי אפשר לעטוף אותו בקליפות של עצמו בוזקים עליו מעט מלח ועוטפים היטב. מניחים על רשת המנגל קולים 30-35 דקות. 
בנתיים מערבבים את חומרי הרוטב . מורחים על הקלחים בעודם חמים ומגישים מיד. 
גיוון: מכינים רוטב חריף מתוק : מערבבים 5 כפות שמן זית, כף רוטב סויה , 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק , כף סילאן , 2 שיני שום כתושות , מלח ופלפל שחור טחון. 

תוספות בצד

ערימת ירקות על גריל מתכון ממגזין מנטה 


אנטיפסטי ירקות ברוטב כוסברה חריף 


וסלט קינואה 



ולקינוח 

פירות על האש 


1 אננס 
5 קיווי
חבילת תות שדה 
בננה (אופציונאלי) 
1 כוסית יין שרי / פורט 


רוחצים את הפירות וחותכים לקוביות גדולות מערבבים עם מיץ לימון ו- 3/4 כוס יין (פורט או שרי) מניחים לשעה . 

משפדים את הפירות על שיפודים , אפשר להשחיל בניהם עלי נענע למי שאוהב, צולים על מנגל 5 דקות, מעבירים לצלחת ויוצקים מעל את שאר היין 

בתיאבון וחג עצמאות שמח ;)))))))))










אין תגובות: