יום שבת, 20 באפריל 2013

בים בם בם תירס חם



תרבויות המאיה הקדומות  שחיו בעיקר על קקאו (שוקולד) ותירס, ממש העלו את התירס לדרגת אל, יש להם במיתולוגיה את 'אל התירס' שלימד את אנשיו איך לגדל תירס ואיך להשתמש בו כאמצעי  לרפואה.  הפולחן סביב התירס הגיע לשיאו באמונה שלהם ,  שהאלים ערבבו דם ותירס ויצרו את בני האדם (או אנשי התירס). טוב עם אמונות כאלה , עוד אפשר להתווכח ;) 
אבל בנינו, מי שאוהב תירס באמת מבין מאיפה צמחו המיתולוגיות והאמונות האלה לגבי תירס. 



התירס הוא באמת מקור להנאה בשבילי, אני זוכרת אותו מככב לאורך כל הילדות שלי, במיוחד בחופשות הארוכות של הקיץ, בים בבריכה , וזכור לי מקרה שכל המשפחה נסעו לסופ"ש ואני החלטתי להישאר בבית ופתאום הפתעה, השליח הגיע עם משלוח של ארגז תירסים, כל הסופ"ש חיממתי לי בסיר תירס, הוא היה המזון היחיד שלי בסופ"ש, שהמשפחה חזרה מהנופש , אמא שלי לא האמינה איך ילדה רזה ושדופה שכזאת יכולה לאכול ים בתירס. 

עם הזמן גם אני פיתחתי את הבררנות שלי לגבי תירס, התירס שלי צריך להיות חלבי עם גרעינים מנצנצים (הודות לפלאי ההנדסה הגנטית יש לאמר).  
בכל מקרה, מה שאתם מקבלים מאכילת תירס, זה ויטמינים ומינרלים : ויטמין B1, ויטמין C, זרחן , מנגן וויטמין B5.
סיבים תזונתיים ל- 100 גרם תירס : 3.1, המהווים כ- 10% מהתצרוכת היומית המומלצת. 
יתרונות רפואיים יחודיים: בגלל שהתירס עשיר בעמילן המתעכל בקלות ומשמש כמקור לאנרגיה ולחיזוק. מומלץ לאנמיים ולבעלי משקל נמוך. 

אם התירס הוא חלבי , טרי וצעיר.  אז אין שום בעיה לאכול אותו גם  טרי ללא בישול, פשוט מסירים את העלים והחוטים מהתירס, שוטפים טוב בברז מים ואוכלים.  


נתקלתי ברשת גם במתכון לסלט תירס טרי שכזה שהמרכיבים שלו הכי טריים והכי פשוטים 
והסלט תירס הזה הכי פשוט להכנה : 
מרכיבים :

  • 2 קלחי תירס טרי לא מבושלים (חובה שהתירס יהיה חלבי) מסירים את הקליפות ושוטפים אותו תחת בברז של מים קרים, מנגבים. 
  • 2 מלפפונים טריים / או /2 זוקיני כהים טריים  (הקישוא שעם הקליפה הירוקה הכהה) 
  • מיץ מחצי לימון 
  • כף שמן זית 
  • מלח (רצוי מלח גס אבל גם רגיל יעשה את העבודה)  ופלפל. 

הג'אדט הזה נראה כזה מסורבל עדיף לחתוך עם סכין חדה ונגמר הסיפור

הכנה
1.  מורידים את גרגירי התירס מהקלח, לתוך קערה. הכי פשוט שיש לוקחים קלח שמים בקערה ומורידים את הגרעינים עם סכין חדה. מלמעלה למטה, עד שכל הגרגירים נופלים ממנו לתוך הקערה.  
2. חותכים את המלפפונים לקוביות אחידות וקטנות (אפשר בנייסר דייסר אם יש לא חובה)  ומוסיפים לקערה עם התירס. 
3. סוחטים מיץ מחצי לימון לתוך הסלט. 
4. מוסיפים כף שמן זית או פחות לפי הטעם. 
4. מתבלים במלח ופלפל, רצוי מעט כדי לשמור על הטעם הנקי של המרכיבים
5. טועמים ומתקנים תיבול, אם יש צורך מוסיפים עוד שמן או מיץ לימון. 
בתיאבון ;) 
תירס בסיר הקלאסי 
למי שלא מורגל לאכול תירס טרי, תמיד כיף לבשל אותו במים רותחים עם הקליפה , לא הרבה זמן כדי שגרגירי התירס לא יהפכו לנוקשים וסיביים, אני מבשלת את התירס במים ללא מלח, ורק שהתירס מוכן אני שמה מלח. התמונה הזאת אומרת הכל. ככה פשוט ככה טעים. 




 את התירס אפשר לשלב עם המון מתכונים , סלטים  חמים קרים, תבשילים ואפשר להכין ממנו מרק טעים 

מרק תירס ופיטריות 
מוסיפים לסיר כף שמן ומאדים בצל עד לשקיפות, מוסיפים  רצועות מ- 1/4 ראש כרוב סיני , מוסיפים רצועות פטריות שמפניון ופורטובלו , מוסיפים קצת רוטב סויה, מוסיפים את גרגרי תירס טריים או קפואים (רצוי תמיד טריים) ומערבבים את כל הירקות יחד, מוסיפים כ- 5 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומתבלים בקצת מלח פלפל לבן/ או למי שאוהב חריף ממש מעט שבבי צ'ילי,  ויש לכם מרק חם וטעים.  





ואיך אפשר בלי הפופקורן לקינוח או סתם לנישנוש בריא 

פופקורן שמכינים בבית: 
קונים שקית תירס לפופקורן במשקל או באריזה בכל סופר יש.  יוצקים לסיר גדול וגבוה ורצוי מאוד מכסה שקוף. שמים שמן קנולה/תירס בסיר ומפזרים את גרעיני התירס , מערבבים את השמן עם גרעיני התירס עד שכולם מצופים, מחממים על אש גבוה , לפני שהגרעינים מתחילים לקפוץ מנמיכים קצת ומדי פעם מנערים קלות את הסיר, מכבים כשרעשי הפיצפוץ  "נרגעים". ובסוף מוסיפים מלח לפי הטעם , ומערבבים היטב ויש לכם נישנוש מוכן שעדיף על כל אריזה מוכנה למיקרו. 


אפשרויות תיבול לפופקורן 

פופקורן פיקנטי :

מכינים מראש תערובת תבלינים מ: 
2 כפיות פפריקה מתוקה 
1 כפית אבקת בצל
1 כפית אבקת שום
2 כפות מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
ממש מעט אבקת צ'ילי (זהירות זה חריף!!!) 

מערבבים את כל התבלינים ביחד, שהפופקורן מוכן וחם,  מצפים אותו עם תערובת התבלינים הזאת ומערבבים היטב. 



פופקורן מתוק: 
לאחר שהפופקורן מוכן מוסיפים קרמל שמכינים בסיר קטן ממים וסוכר (ביחס של 1 כוס סוכר לחצי כוס מים) + קצת תמצית וניל שופכים שהקרמל עדיין חם (זהירות זה ממש חם!!!)  ומחכים מס' דקות שהתערובת תיספג היטב בפופקורן, מגישים בטמפרטורת החדר.    


פופקורן "3 הטעמים" מתוק ,חריף ומלוח 

2-3 כפות שמן
2 כפות סוכר חום בהיר
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית כמון
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
מערבבים יחד בקערית את כל חומרי התיבול הנ"ל. כשהפופקורן עדיין חם מאוד מוסיפים את התיבול ומערבבים לפיזור אחיד. מגישים מיד. 






ועוד קצת תירס ;) 


ג'אדגט  מדליק - תופסן / אוחז תירס בצורת יצור פרה היסטורי 


דוכן בפריס עם תירסים וערמונים קלויים 

תירס סגול עמוק  deep purple

מפלאי ההנדסה הגנטית , תירסים צבעוניים

 

תגובה 1:

מיכל אמר/ה...

הרשומה הזו שיגעה לי את החושים
המרק יצא מצויין!!!